Veel zomervakantie worden geboekt via het internet

Nederlanders gaan vaker meerdere keren op vakantie in een jaar.  Veel van de vakanties worden doorgebracht in Europa. Duitsland is daarbij de favoriete bestemming van de Nederlanders. Hierbij boeken erg veel Nederlands hun vakantie via vakantiewebsites op het internet, dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de zomer van 2017 werd daarnaast er iets minder dan 1000 euro vakantieganger uitgegeven.
Nog maar een klein deel van de reizigers boekt hun reis en accommodatie via het reisbureau. Het grootste gedeelte van de reizigers boekt hun reis en accommodatie via het internet. Veel reiziger kiezen een bestemming in  Europa. West-Europa en Zuid-Europa zijn hierbij het meest populair.  Zoals eerder al vermeld is Duitsland de meest populaire bestemming. Hierna volgen Frankrijk en Spanje. Duitsland is voornamelijk populair voor de kortere vakanties. Frankrijk en Spanje doen het beter bij de langere vakanties (meer dan drie dagen). Er wordt tijdens de vakanties veel gebruik gemaakt van de auto. Voor vakanties in eigen land is de auto erg populair, maar ook voor over de grens wordt de auto vaak als vervoermiddel gekozen,

Zowel steden- als strandvakanties in het buitenland zijn populair. In Nederland gaan reizigers vaak op actieve vakantie. Fiets- en wandelvakanties worden veel gehouden in eigen land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *